Print bookPrint book

Profesjonelle holdninger og egnethet

Site: Digital Community and Innovation in Adult Education and Basic Skills
Course: Key Competences at Work: Trainer's book and Learner's book
Book: Profesjonelle holdninger og egnethet
Printed by: Guest user
Date: Tuesday, 30 April 2024, 6:15 PM

1. Introduksjon til profesjonelle holdninger og egnethet

I nesten alle arbeidsprosesser eller prosedyrer trenger en ansatt en blanding av forskjellige ferdigheter. I hovedsak kan vi sortere disse ferdighetene i to kategorier. Den ene inkluderer spesifikke ferdigheter som oppnås gjennom utdanning eller på selve arbeidsplassen. Disse kalles ofte harde eller tekniske ferdigheter. Den andre inkluderer såkalte "soft skills" (myke ferdigheter), som inkluderer mange typer personlige eller mellommenneskelige evner og ferdigheter som problemløsningsevner, kommunikasjonsevner, samarbeidsevner, tilpasningsevne og ledelsesevne. Mens harde eller tekniske ferdigheter alltid vil være viktige, har personlige ferdigheter eller myke ferdigheter blitt de mest ettertraktede ferdighetene i sysselsetting i dag. Myke ferdigheter regnes som nøkkelferdigheter eller kompetanse på alle arbeidsplasser og betingelser for å lære å lære gjennom hele livet. I denne modulen fokuserer vi på personlige, myke ferdigheter som er knyttet til arbeidsaktiviteter. Disse er:

  • Samarbeid i grupper
  • Ledelse og selvstendighet


2. Samarbeid i grupper

I dagens arbeidsmiljø forutsettes det at man er i stand til å samarbeide med andre i større eller mindre grupper. Å jobbe i team og å samarbeide, krever å få det beste ut av oss selv og andre. Det er viktig å kunne forholde seg til kollegaer og bygge relasjoner innen organisasjonen eller institusjonen. Hver ansatt må handle med profesjonalitet på en ansvarlig og rettferdig måte i alle personlige og arbeidsaktiviteter. Holdninger og personlige ferdigheter som modenhet og selvtillit, ærlighet, integritet og pålitelighet indikerer respekt for kollegaer. Videre krever samarbeid kreativitet og analytiske ferdigheter. Samarbeid omfatter også evner til å designe, planlegge, organisere og gjennomføre prosjekter og oppgaver innenfor en tildelt tidsramme for å oppnå mål.


Aktivitet 1:

La innlærerne reflektere over og diskutere hvordan man kommuniserer på en respektfull måte med kollegaer for å skape og bygge et fruktbart team og samarbeid.

Aktivitet 2:

La innlærerne reflektere over og diskutere hvordan ærlighet, integritet og selvtillit kan bidra til utvikling av samarbeidsprosesser eller samarbeid.

Aktivitet 3:

La innlærerne reflektere over hvordan deres personlige verdier kan utfordres i samarbeid og hvordan man skal håndtere dette.

3. Ledelse og selvstendighet

Arbeidsoppgaver forandrer seg og utvikler seg stadig, og alle arbeidsgivere og ansatte må vokse, lære og tilpasse seg når endringer kommer. Svært ofte må endringer adopteres individuelt og uavhengig av kollegaer. Dette krever visse ferdigheter som ferdigheter til å løse problemer, tilpasningsevne, selvmotivasjon, selvtillit og ofte leseferdigheter som lesing og innhenting av informasjon. Ofte må ansatte vise sterk vilje til å lære nye ferdigheter eller teknikker. Noen ganger må ansatte ha mulighet til å ta ansvar og lede medarbeiderne, planlegge og administrere flere oppgaver, sette prioriteringer og tilpasse seg endrede forhold og arbeidsoppgaver. Hver ansatt må være svært tilpasningsdyktig, mobil, positiv, elastisk, åpen for nye ideer og villig til å ta risiko. Alle jobber og arbeidsgivere søker etter produktive arbeidstakere med solid arbeidsetikk som utøver optimal innsats ved vellykket gjennomføring av oppgaver, som vil ta ansvar for sine handlinger og være lojale mot institusjonen / organisasjonen. 


Aktivitet 1:

La innlærerne reflektere over og diskutere ulike ferdigheter som er nødvendige for å håndtere nye oppgaver og endringer på en uavhengig måte uten hjelp fra kollegaer. 

Aktivitet 2:

La innlærerne identifisere egen evne til å jobbe selvstendig, uten eller med minimalt tilsyn.