Profesjonelle holdninger og egnethet

2. Samarbeid i grupper

I dagens arbeidsmiljø forutsettes det at man er i stand til å samarbeide med andre i større eller mindre grupper. Å jobbe i team og å samarbeide, krever å få det beste ut av oss selv og andre. Det er viktig å kunne forholde seg til kollegaer og bygge relasjoner innen organisasjonen eller institusjonen. Hver ansatt må handle med profesjonalitet på en ansvarlig og rettferdig måte i alle personlige og arbeidsaktiviteter. Holdninger og personlige ferdigheter som modenhet og selvtillit, ærlighet, integritet og pålitelighet indikerer respekt for kollegaer. Videre krever samarbeid kreativitet og analytiske ferdigheter. Samarbeid omfatter også evner til å designe, planlegge, organisere og gjennomføre prosjekter og oppgaver innenfor en tildelt tidsramme for å oppnå mål.


Aktivitet 1:

La innlærerne reflektere over og diskutere hvordan man kommuniserer på en respektfull måte med kollegaer for å skape og bygge et fruktbart team og samarbeid.

Aktivitet 2:

La innlærerne reflektere over og diskutere hvordan ærlighet, integritet og selvtillit kan bidra til utvikling av samarbeidsprosesser eller samarbeid.

Aktivitet 3:

La innlærerne reflektere over hvordan deres personlige verdier kan utfordres i samarbeid og hvordan man skal håndtere dette.